Friday, October 29, 2010

Susahnya Perempuan Nak Bersalin!!!


Arrghhh! Ngeri gila aku!! Aku baru lepas usha satu video perempuan bersalin kawan aku post dekat fesbuk. Pergh, close-up dia terbaik. Sangat fokus ok dekat anu die tu. Tapi die censor sikit la, ishk korang ni.. Aku tak rasa lucah langsung pun. Rasa ngerrriiiii..... >.<

Selama ni aku ingat aku perempuan tough. Ni bukan kali pertama aku usha video perempuan bersalin. Nak tau asal aku rasa aku perempuan tough? Sebabnya setiap kali tengok video ngeri ke, seram ke, video yang sangat cilake ke, hantu ke, aku tak pernah takut. Aku tak tutup mata, aku tak menggedik suruh stop. Aku lagi gelak besar ada ar. Or kalau aku tengok video yang teramat sedih pun, susah sangat la nak menitis air mata. Orang lain dah selautan dah. Ahhh, shadap!

Tapi kali ni aku betul-betul tak tahan. Duration video tu around 11 minit, tapi aku berjaya tengok 1 minit 35 saat je. Sudah, berhenti! Aku tak sanggup nak tengok lagi. Video yang setakat seminit lebih tu je tunjuk betapa susahnya nak keluarkan kepala budak tu. Perghh, dia tarik-tarik lubang keluar tu macam elastik sangat je benda tu. Tapi kepala budak tu tak keluar-keluar pun. Aihhhh berat ni~ Aku tengok dia punya susah je nak keluarkan kepala tu. Taknak la pulak aku tengok yang lain-lain. Setahu aku, kepala budak tu baru first part je. Part yang paling seksa sekali mesti ar bahagian bahu. Tak pikir pulak berapa lebar bahu budak tu nak keluarkan... Ok fine, aku dah insaf.

Selama ni aku ingat setakat nak bersalin ni no big deal sangat la. Bukan apa, aku pikir macam ni. Dah berapa billion perempuan yang dah melahirkan anak sejak zaman Nabi Adam? Dah berapa billion anak pulak yang lahir? Mesti besarkan nombor tu. Mesti dah berbillion perempuan yang dah melahirkan, hidup je depa. Tak mati pun. Ok, kes mati tu tak la sebanyak population dekat dunia ni. Or, contoh paling dekat, mak aku and atuk aku la. Mak aku dah melahirkan 6 orang anak(termasuk aku) and atuk aku lagi hebat, 11 orang anak. Tak ke kau rasa sudah cukup tough mereka ni? Yang penting, badan still mantap ok. So, daripada contoh terdekat tu, aku rasa takdelah payah sangat bersalin ni. Cikgu aku kat sekolah dulu lagi la, setiap tahun bukak kilang. Business baik betul.

Berbalik kepada video tadi, the only reason kenapa aku tak sanggup nak hadap sampai habis ialah sebab aku taknak video tu mempengaruhi pemikiran aku. Dah elok-elok aku pikir bersalin tu senang selama ni, taknak la ada anasir jahat yang bawak ideology baru bahawa nak bersalin tu sangat susah and menyiksakan. Takut karang bila dah besar, aku taknak anak pulak. Ishk, tak boleh jadi ni. Kesian bakal laki aku. Tak memasal je lah!

Tapi nak buat macam mana, sedikit sebanyak video tu dah berjaya mempengaruhi otak aku. Aihhh, kes berat~ Tapi takpe, jangan risau ye kawan-kawan perempuan aku. Bersalin tak sakit pun. Kalau orang lain boleh, takkan korang tak boleh kan. Ye tak? Haha! Kalau nak tau, setakat ni dah ada 2 orang kawan sekolah aku yang sama batch dah ada anak. Bagus kan, muda-muda dah ada anak. Anak tu la yang akan selalu teman dia nanti. So, kalau mereka boleh, satu hari nanti korang semua mesti boleh. Hehe! *Semangat*

So, conclusionnya, kenalah terima lumrah hidup dengan redha. Kan senang dunia ni kalau laki yang mengandung. Aman damai je... Hahaha! Teeeetttt! Tak boleh imagine laki bawak perut ke hulu ke hilir sambil tanya, "Berapa bulan?" Ewww... Enough!

Kalau siapa-siapa yang ada bran nak usha gak (atau saje nak gatal-gatal), sila lah bukak link ni. Jangan risau, video from Youtube je. Kalau tak kuat semangat, jangan lah bukak. Or u'll end up jadi macam aku. Peace!

9 comments:

  1. x leh bukak. kena sign in as 18 n above la pulak. tengok gambar tu pon da seram. hish. x nak aku beranak camni! teetttt..haha

    ReplyDelete
  2. hahaha! nampak sangat ko tgolong dalam golongan gatal cam ape yg aku mention td.. haha!

    ReplyDelete
  3. haha. aku golongan yg bran ok? bukan yg gatal. plus, aku pompuan. xda maknanya gatal nak tgk pompuan lain punya. bukannya naik nafsu syahwat ke hape. hahahaha

    ReplyDelete
  4. haha.. nmpak sangat nak aku tunjuk laki punya lak.. ishk ko ni.. ahhahahhahah!

    ReplyDelete
  5. haha. BONGOK! opss..tercaps lock plak! hoho

    ReplyDelete
  6. hahhahaha.. bongok tu ko la...

    ReplyDelete
  7. btw.. saya tgk penuh.. kecut perut lor..
    kepada cik farah.. bahagian kepala paling besar..
    keluar kepala mean bahu sampai kaki akn keluar dgn laju.. kerana lebih kecil dari kepala..

    but seriusly kecut perut..
    jika ditakdirkan kawen dgn si leyla ni..
    boleh x law xnk masuk masa dia push..
    hohohohoh

    ReplyDelete
  8. isa bengongggggggggggggggggggg.....magada ah. kena masuk la. wek

    ReplyDelete
  9. hahahaah! bf aku pun cakap bnda sama, bukan sekali, baaaanyak kali.. aihhh, laila, jom kita protes jangan kahwin ar mcm ni.. hahaha!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails