Thursday, January 20, 2011

Sedapnya Hingga Menjilat Jari

Adakah anda penggemar kek?
Atau pastry?
Atau roti?
Adakah anda menghadapi masalah untuk mencari kedai kek yang confirm sedap?
Taktau?
Ahh.. Memang susah pun nak cari bakery yang jual kek sedap..
Aku pun dah alami banyak kali masalah kedai kek ni..
Ntah apa masalah orang Malaysia suka jual kek yang tak menepati selera aku..

So, sangat susah nak cari kedai kek yang sedap.
Tapi jangan risau sekarang semua masalah tu dah hilang..
Kini kita ada Firmikal Bahiyah Bakery!!

Ok, sekian, kenapa korang tertanya-tanya nama kedai tu sedap sangat?
Memang la sedap, sebab tu nama aku..
Kalau nama pun sedap, mesti la kek and makanan dia semua sedap..

Bagi aku, aku sangat cerewet bila nak beli kek.
Sebabnya aku tak suka butter cream..
And aku sure korang semua pun sama jugak kan?
Jangan risau, dekat FBB, kek yang kitorang buat menggunakan whipped cream yang rasa macam aiskrim tu.
Plus kek dia sangat lembut ye, Kak Zura tu buat..
So, anytime je boleh drop by and rasa kek yang sedap..

Tak minat kek?
Kitorang ada jual roti yang memang sedap.
Macam-macam jenis roti ada..
So, singgah la kalau nak tau macam mana..

Tak minat roti jugak?
Jangan risau, kitorang ada serve Western and Traditional food..
So, korang akan terjelopok kekenyangan macam aku biasa buat dekat bakery ni..
Sedap betul! Hahahah!
Makanan semua sangat AWESOME!
U should try Char Kuew Tiaw diaa..
Marvelous.. marvelous!!

Black Forest favorite orang kampung..
Kek Strawberi!
Carrot cake.. Comel je..
My peberet... yummy...
Bila kek my peberet dah habis, aku akan beli ni.. Haha!
Macam-macam jenis roti.. Harga sangat berpatutan..


Nasi Lemak Special

Nasi goreng special
Chicken Chop.. Now ada Sizzling Chicken Chop..
Seafood Aglio e Olio Pasta..
Hurmm... Tak pernah try lagi ni.. Pasni kita try ye!
Ni lah dia bakery yang disebutkan selama ni..

Oh ya, gambar dekat atas ni ialah branch bakery yang pertama yang dibuka dekat Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor..
Lepas ni bakery akan berkembang dengan pembukaan dekat Kuala Pilah, and lain-lain branch yang akan dibuka.. 
Kita nak make sure satu Malaysia boleh rasa kesedapan kek kitorang!
Kalau boleh, datang la dekat bakery ni..

Rawang, Selangor


Kek kahwin

And untuk yang dah cukup umur nak kahwin, boleh la tempah kek kahwin tingkat-tingkat. Kalau taknak tingkat-tingkat, kek pape pun boleh...
Kalau ada birthday, anniversary, or majlis bersara guru besar or siapa-siapa la yang korang nak, boleh la singgah bakery..

Korang jugak boleh usha-usha Facebook kitorang..
Silalah like page tu untuk stay updated dengan macam-macam promosi.

Or boleh follow dekat Twitter or Tumblr FBB..

Heheh.. Untuk sesape yang bergelar kawan aku, boleh laa dapat makan free.
Tapi jangan salah anggap..
Aku belanja kalau ada duit je..
Heheheh..

8 comments:

  1. aku tempah kek kawen ngn ko taw! haha..bg diskaunla yeh...kata kawan! haha

    ReplyDelete
  2. farahhh, kek besday aku tak dapat lagii

    ReplyDelete
  3. laila: hahaha.. bagus laa.. klu aku khwin, ko ar plak blnje kek khwin aku!

    ReplyDelete
  4. wawa: oikk! kek besday aku pun xde spe bg!!! hahahah.. xpe2, nnt klu ada cupcke aku bg ko..

    ReplyDelete
  5. aiiiiii kenapa laa aku bukak blog kau ni. Menyesal -__- Aku tak dinner lagi ni. Haha.

    eee sedapnya roti. Mahal tak weh?

    ReplyDelete
  6. tak mahal laa.. range harga dalam rm0.60 sampai rm2.00.. murah kan?? heheheh... median harga dalam rm1.00 je.. hahahahah..
    pdan muka kau!!!

    ReplyDelete
  7. Ok laa tu. Agak murah laa.

    ReplyDelete
  8. hahha.. kan? salah satu sebab mengapa anda harus bkunjung ke sini.. hahahh!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails